ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا از روش‌های نوین ترک هروئین اطلاعی دارید؟ بسیاری از افراد حتی از فکر کردن به ترک هروئین نیز می‌ترسند و از تصور حالات بد ناشی از محرومیت مواد دچار اضطراب می‌شوند. این مسئله بیش از هر چیز به این خاطر است که اکثر افراد برای ترک از روش‌های منسوخ شده و قدیمی استفاده می‌کنند و از روش‌های دارویی و روان شناختی جدیدی که در این زمینه به کار می‌رود اطلاع چندانی ندارند. در واقع این روش‌های جدید و علمی به افراد کمک می‌کنند تا با کمترین آسیب و مشکلات بتوانند هروئین را ترک کرده و در مدت زمان کوتاهی دوباره روند عادی زندگی خود را نیز دنبال کنند. ما در ادامه تلاش کرده‌ایم تا روش‌های سنتی و نوینی که در ترک اعتیاد به هروئین به کار می‌روند را معرفی کرده و به مقایسه آن‌ها بپردازیم. جهت شروع درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

 

منبع ؛  ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه

 

 

 

هروئین چیست؟

هروئین نوعی ماده مخدر افیونی است که از مورفین گرفته می‌شود. مورفین به‌طور طبیعی از گیاه خشخاش به دست می‌آید و از طریق آن به جز هروئین مواد دیگری نظیر تریاک و شیره نیز تولید می‌شود. ماده مخدر هروئین از جمله مسکن‌های بسیار قوی به شمار می‌رود و قابلیت اعتیادآوری بسیار بالایی نیز دارد. شکل ظاهری آن معمولاً به صورت پودر سفید یا قهوه‌ای‌رنگ است و ممکن است گاهی اوقات ظاهری سیاه و چسبنده نیز داشته باشد. هروئین به اشکال مختلف دود کردن، استنشاق یا تزریق مورد استفاده می‌گیرد که مصرف آن به صورت تزریق اثرات به‌مراتب زیان بار تری را به بار می‌آورد. با توجه به خطرات و عوارض ناشی از مصرف و حتی ترک مشاوره ضرورت بیشتری پیدا می کند. جهت دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

علائم ترک هروئین

ترک هروئین معمولاً علائم جسمانی آزاردهنده متعددی را پدید می‌آورد که وابسته به دوز مصرف می‌توانند شدت متفاوتی داشته باشند. از جمله این علائم می‌توان به درد عضلانی، دل درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، آبریزش بینی، ریزش اشک، بی‌خوابی، تپش قلب، اضطراب و بی‌قراری شدید اشاره کرد.

روش‌های سنتی برای ترک هروئین

بسیاری از افراد از روش‌های نوینی که امروزه برای ترک اعتیاد به کار می‌رود اطلاعی ندارند و برای ترک دادن خود یا فرد عزیزی که درگیر اعتیاد شده از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند. این روش‌ها اغلب مبتنی بر روش‌های علمی خاصی نیستند و می‌توانند فشارهای زیادی را به فرد تحمیل کنند. از جمله این روش‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد.

ترک هروئین به روش سقوط آزاد

در روش سقوط آزاد به‌یک‌باره فرد را از مصرف مواد محروم می‌کنند. از آنجایی که هروئین وابستگی بسیار زیادی به بار می‌آورد ترک ناگهانی آن به علائم جسمانی و روانی زیادی می‌انجامد که ممکن است از توان فرد خارج بوده و باعث شود که او نتواند فرایند ترک را به پایان برساند. تجربه ترک به صورت سقوط آزاد و ناتوانی در بهبودی می‌تواند اعتمادبه‌نفس فرد را کاهش داده و باعث شود که او احساس کند هرگز نمی‌تواند ترک موفقیت‌آمیز را تجربه کند. شکست خوردن در روش سقوط آزاد به‌خصوص برای کسانی که مصرف بالایی داشته‌اند و یا از روش تزریق، هروئین را استعمال می‌کردند بیش از همه محتمل است.

ترک هروئین به روش یابویی!

در این روش در واقع همان سقوط آزاد اتفاق می‌افتد با این تفاوت که زور و اجبار نیز در کار است! برای مثال گرفتن مواد از فرد، بستن او به تخت یا فرستادن به کمپ‌های اجباری نمونه‌هایی از این روش هستند. ناکارآمدی این راهکار از آن جهت است که به ریشه‌های زیربنایی اعتیاد توجهی نمی‌کند و تمام تمرکز آن به سم زدایی بدن معطوف است. این در حالی است که امروزه اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن و عود کننده مغزی شناخته می‌شود و اکثر متخخصین در این زمینه متفق‌القول هستند که عوامل روان شناختی مختلف در تعامل با فاکتورهای زیستی، اجتماعی و محیطی در بروز آن نقش دارند.

برای مثال افرادی که در زندگی احساس درماندگی و پوچی می‌کنند بیش از دیگران در برابر اعتیاد آسیب پذیر هستند. استفاده از زور و اجبار در ترک دادن این افراد باعث می‌شود که از نظر روانی بیشتر تحت فشار قرار گرفته و برای بازگشت مجدد به سمت اعتیاد مستعدتر شوند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که این روش‌ها را تجربه می‌کنند اندکی پس از ترک دوباره به سمت مواد کشیده می‌شوند و در لغزش‌های مکرر گرفتار می‌گردند. 

ترک هروئین به روش تدریجی

شاید معقولانه ترین روش سنتی برای ترک هروئین روش ترک تدریجی باشد. در این روش فرد سعی می‌کند به مرور زمان مصرف مواد خود را کاهش داده تا جایی که دیگر نیازی به استعمال مواد نداشته باشد. با این حال در این روش نیز مشکلاتی نظیر علائم ناخوشایند ناشی از ترک و ریشه‌های روانی اعتیاد نادیده گرفته می‌شوند. به همین خاطر برای اینکه بتوانید از این راهکار استفاده کنید لازم است که از یک متخصص در این زمینه مشورت بگیرید.

روش‌های نوین در ترک هروئین

در روش‌های جدیدی که برای ترک هروئین ابداع شده است متخصصین تلاش می‌کنند تا جنبه‌های مختلف جسمانی، روانی و اجتماعی بیمار را تحت نظر قرار دهند. آن‌ها معتقدند بهترین اثرات زمانی حاصل می‌شوند که درمان‌های دارویی، روان شناختی و حمایت‌های اجتماعی در کنار یکدیگر قرار گرفته و به فرد کمک کنند تا تمام عوامل مؤثر در ترک اعتیاد را بهبود ببخشد. ما در ادامه به هریک از این روش‌ها اشاره کرده‌ایم.

ترک هروئین به کمک درمان‌های دارویی

امروزه داروهای مختلفی در فرایند سم زدایی به فرد مبتلا به سوءمصرف هروئین تجویز می‌شوند. این داروها به او کمک می‌کنند علائم ترک کم تری را تجربه کرده و راحت تر این مرحله را پشت سر بگذارد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به متادون، بوپرنورفین و نالترکسون اشاره کرد. این داروها اغلب ساختار مشابهی با مواد افیونی دارند. با این تفاوت که نشئگی و وابستگی کم تری را به بار می‌آورند. هم چنین به فرد کمک می‌کنند علائمی نظیر اسهال، استفراغ، درد عضلانی، تعریق و لرزش را کم تر تجربه کند و یا وسوسه‌های ذهنی کم تر به سراغش بیایند. جهت اطلاع از عوارض و راه های جلوگیری از اعتیاد به متادون کلیک کنید.

با این حال توجه کنید که مصرف غیر کنترل شده این داروها می‌تواند آن‌ها را تبدیل به یک مخدر جدید کند و اعتیاد تازه‌ای را در شما پدید بیاورد. در نتیجه هرگز به طور سر خود این داروها را مصرف نکنید و حتماً به دستورات پزشک در مورد میزان و زمان مصرف توجه نمایید. هم چنین دقت داشته باشید که این داروها را از مراکز معتبر تهیه کنید چراکه متأسفانه برخی افراد سودجو در مراکزی نظیر عطاری‌ها اقدام به فروش غیر قانونی این داروها می‌کنند. در اکثر موارد داروهایی که از عطاری‌ها تهیه می‌شوند دارای ناخالصی بوده و اغلب حاوی ترکیبات اعتیادآور دیگری هستند که می‌توانند پیچیدگی اوضاع را دوچندان کنند.

ترک به کمک مداخلات رفتاری و روان شناختی

درمان‌های روان‌شناختی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به صورت سرپایی و یا در مراکز نگهداری در اختیار درمانجویان قرار بگیرند و روند ترک اعتیاد را تسهیل نمایند. از جمله مؤثرترین روش‌های روان شناختی برای ترک هروئین می‌توان به درمان شناختی رفتاری اشاره کرد. مطالعات نشان می‌دهند که وقتی این روش‌ها در کنار دارودرمانی قرار بگیرند می‌توانند اثرات مضاعفی را ایجاد کرده و به این ترتیب فرایند ترک را بیش از پیش تسهیل کنند. در درمان شناختی رفتاری درمانگر به فرد کمک می‌کند تا بتواند باورهای غلط و الگوهای ناسازگار رفتاری مرتبط با اعتیاد را شناسایی کرده و آن‌ها را با الگوهای سالمی جایگزین نماید. درمان‌های روان شناختی با پرداختن به ریشه‌های اعتیاد و مورد توجه قرار دادن موضوعات مهمی نظیر وسوسه و تلاش برای درمان آن تا حد زیادی در تجربه ترک موفقیت‌آمیز مؤثر هستند.

ایجاد حمایت‌های اجتماعی برای ترک هروئین

علاوه بر درمان‌های دارویی و روان شناختی ایجاد پیوند اجتماعی بین فرد درگیر اعتیاد با سایر اعضای جامعه بسیار اهمیت دارد چرا که حمایت اجتماعی از فرد در برابر تهدیدهای محیطی محافظت کرده و به او کمک می‌کنند تا بتواند در دوره پرهیز مقاومت بیشتری به خرج دهد. با توجه به وسوسه شدیدی که هروئین ایجاد می‌کند و عوارض منفی بیشتر آن در مسیر ترک، حمایت اجتماعی بیش از پیش اهمیت می‌یابد. درمانگران برای فراهم کردن این حمایت کمک گرفتن از گروه درمانی را پیشنهاد می‌دهند. در گروه درمانی فرد در کنار سایر افرادی که تجربه ترک هروئین را دارند قرار می‌گیرند و در می‌یابد که در این مسیر تنها نیست و با وجود همه دشواری‌ها می‌توان با قدرت ذهن و توانمند کردن خود بر این موانع غلبه کرد.

سؤالات متداول 

– اگر فرد هروئین و متادون را با هم مصرف کند چه اتفاقی می‌افتد؟

مصرف هم زمان مخدرها با داروهای جایگزین نظیر متادون ممنوع است و می‌تواند عوارض خطرناکی نظیر تشنج و حتی مرگ را در پی داشته باشد. در نتیجه هرگز دارو را در کنار مواد مصرف نکنید. برای دریافت مشاوره ترک و شروع درمان به صورت صحیح با شماره های مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.

 

منبع ؛  ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه





:: برچسب‌ها: ترک هروئین | طول درمان و عوارض ترک هرویین در خانه ,
:: بازدید از این مطلب : 659
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 شهريور 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: